Foodlab als etalage voor landbouwsector Hoeksche Waard

Met de opening van een foodlab heeft de landbouwsector in de Zuid-Hollandse Hoeksche Waard een plek gekregen waar innovatie, educatie en beleving van agrifood centraal staan.

Foodlab+als+etalage+voor+landbouwsector+Hoeksche+Waard
© Foodlab Hoeksche Waard

Het Foodlab Hoeksche Waard werd recent geopend in de nieuwbouw van Hoeksche Hoeve in 's-Gravendeel, de producent van Hoeksche Chips. De initiatiefnemers noemen het foodlab een lang gekoesterde wens. 'Eigenlijk is de Hoeksche Waard één groot foodlab. Dankzij verschillende ondernemers gebeurt daar van alles op het gebied van beleving, innovatie en boerderij- en voedseleducatie', zegt Henk Scheele van Hoeksche Chips.

'Door Foodlab Hoeksche Waard een fysieke plek te geven, wordt het initiatief echt zichtbaar. We kunnen iedereen daar laten zien hoe vooruitstrevend de Hoeksche Waardse landbouwsector is', geeft Scheele aan. Wethouder Paul Boogaard denkt dat het foodlab goed is voor lokale ondernemers. 'Het zal veel bezoekers trekken die hopelijk naar huis gaan met veel van onze lokale producten.'


Betere toekomst

Het foodlab is nog maar het begin, want onder dezelfde noemer valt een serie initiatieven die moet bijdragen aan een betere toekomst voor boeren in de Hoeksche Waard. Door aansluiting op bijvoorbeeld de Regio Deal liggen er financiële mogelijkheden voor nieuwe initiatieven. Foodlab Hoeksche Waard is dan ook mede tot stand gekomen dankzij een cofinanciering van de provincie en de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta.

Volgens de initiatiefnemers draagt de agrarische sector bij aan het unieke karakter van gemeente Hoeksche Waard. Als proeftuin voor de Randstad is ook de ambitie uitgesproken om de beleving van de agrarische sector prominenter onder de aandacht te brengen.


Foodroute

Er wordt onder meer gewerkt aan een foodroute om initiatieven met bijvoorbeeld activiteiten voor kinderen, boerderijwinkels en agrotoerisme te bundelen. De foodlab vormt hiervoor een begin- en eindpunt. Ook een interactieve belevingskaart voor bewoners, bezoekers en scholen staat hoog op de wensenlijst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer