Boeren pitchen producten voor zorginstellingen

Meer dan twintig boeren, tuinders en andere agri-food ondernemers in de regio Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee draaien mee met het programma 'Gezonde Korte Ketens' van Diverzio.

Boeren+pitchen+producten+voor+zorginstellingen
© Diverzio

De regionale voedselproducenten willen hun streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties brengen. Daarom presenteren de boeren en tuinders zich op 24 april aan regionale zorgorganisaties tijdens een streekmarkt die wordt georganiseerd door Diverzio en Rabobank Het Haringvliet.

Een panel van zorgorganisaties wijst een Award-winnaar aan, en de regionale Almanak Gezonde Korte Ketens wordt gelanceerd. Naast een streekmarkt kunnen ondernemers hun producten pitchen. De streekmarkt vindt plaats bij Rabobank in Heinenoord.

Gezond

Diverzio ontwikkelde het programma 'Gezonde Korte Ketens' als aansluiting op 'Duurzaam en Gezond aan Tafel'.

Met dit landelijke programma verbeterden inmiddels meer dan honderd zorgorganisaties hun menu, halveerden hun voedselverspilling en verduurzaamden hun inkoop met een kwart.

Buurt

Zorgorganisaties die dit programma met succes afronden, gaan hierna vaak op zoek naar boeren in hun buurt bij wie ze verse en gezonde producten kunnen inkopen.
In 'Gezonde Korte Ketens' leren de boeren en tuinders in een groep hun aanbod aansluiten op die behoefte in de zorg.

Op een eigentijdse manier werken boeren, telers direct samen met ziekenhuizen, verpleeghuizen en bedrijven aan het beschikbaar maken van meer gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten, gasten, bewoners en personeel in de regio.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer