Bloemen en planten jagen export naar Duitsland aan

De goederenexport naar Duitsland is in de eerste vier maanden van 2021 met 10,5 procent gegroeid naar 40,6 miljard euro. Bloemen en planten, personenauto's en andere automobielen behoorden tot de belangrijkste exportproducten van Nederlandse makelij.

Bloemen+en+planten+jagen+export+naar+Duitsland+aan
© FloraHolland

De in Nederland geproduceerde export naar Duitsland bedroeg in de eerste vier maanden van 2021 19,3 miljard euro. Daarmee was deze exportstroom in de eerste vier maanden van 2021 1,7 miljard euro groter dan in dezelfde periode in 2020, een groei van bijna 10 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De Nederlandse bloemen en planten waren hierin de belangrijkste groeier. Deze export nam met 246 miljoen euro toe naar een totaal van 1,3 miljard euro. Na minerale brandstoffen, machines en onderdelen zijn bloemen en planten het derde meest lucratieve exportproduct van eigen makelij. Ook bij de export van voedingsmiddelen zoals groenten en fruit, zuivel en vlees staat Duitsland als afnemer op 1.


Hoger dan recordjaar

In heel 2020 kende de export naar Duitsland nog een krimp van 6,8 procent. De uitvoer naar Duitsland kwam in de eerste vier maanden van dit jaar niet alleen hoger uit dan in 2020, maar ook bijna 5 procent hoger dan in recordjaar 2019. Iets meer dan de helft van de goederenuitvoer naar Duitsland bestaat uit wederuitvoer (21 miljard euro).Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer