Girlpower runt boerderijwinkel VanHier

De zussen Suze, Ivy en Fien van der Hulst runnen sinds kort de boerderijwinkel VanHier in het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Rijndijk. Moeder Joyce houdt het overzicht, maar verder hebben de drie zussen alle taken op een professionele manier onderling verdeeld.

Aan de keukentafel bij familie Van der Hulst werd al een tijde gesproken over extra publieksgerichte activiteiten op het erf. Een bed and breakfast was bijvoorbeeld een optie. Uiteindelijk werd besloten om de eierverkoop aan de weg uit te breiden tot een heuse boerderijwinkel met een ruim assortiment en een terras voor klanten.

Moeder Joyce zag meteen de mogelijkheden voor deze winkel. 'In deze streek heb je natuurlijk wel kaaswinkels die er nog wat jam bij verkopen, maar ons aanbod van bijvoorbeeld brood, zuivel en verse groenten is uniek. De ligging van onze boerderij vlakbij Alphen aan den Rijn en de aanwezige wandel- en fietsroutes zorgen ervoor dat er veel potentiële klanten voorbij komen. VanHier heeft nu al klanten uit Zoetermeer en Den Haag. Die kwamen hier tijdens een uitje en komen nu regelmatig terug.'

Taken verdelen

Vader en melkveehouder Gerard bemoeit zich niet met de winkel en richt zich op de ruim 180 melkkoeien. De kippen vallen onder de verantwoordelijkheid van de jonge zoon Siem. De boerderijwinkel is vooral het domein van Joyce en haar drie dochters. Suze is de oudste van het stel en verzorgt vooral de pr van het bedrijf.

'Wij hebben de taken heel goed kunnen verdelen, want ieder van ons heeft zo haar eigen kwaliteiten. Dus ik verzorg bijvoorbeeld de fotografie en teksten op Facebook. Maar ik doe ook het klantcontact en het beantwoorden van de mailtjes.' Ivy verzorgt de boekhouding en de inkopen voor de winkel en de jongste boerendochter Fien staat vooral veel in de winkel. Daar verkoopt ze overigens ook haar eigen handgemaakte oorbellen.


Volop groei

Ondanks het snelle succes van boerderijwinkel VanHier ziet Suze nog volop groeimogelijkheden. 'We kijken momenteel naar de mogelijkheden voor het terras om het assortiment daar uit te breiden. Dus iets meer bieden dan alleen koffie en thee. En verder zullen we denk ik verder groeien in ons productaanbod, zodat klanten hier met een mooi boodschappenlijstje kunnen shoppen.'

Moeder Joyce heeft ook nog een toekomstdroom voor de boerderij. 'Het lijkt mij geweldig als we hier een grote moestuin hebben met volop verse groenten en kruiden voor in de winkel. Mensen kunnen zo meteen zien hoe het groeit en bloeit. Dat lijkt mij te gek.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer