Fruitveiling Zuid-Limburg en Fruitmasters bundelen krachten

De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten en Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen zullen verregaand samenwerken. Hiermee versterken beide coöperaties hun positie als grootste fruitcoöperatie van Nederland.

Fruitveiling+Zuid%2DLimburg+en+Fruitmasters+bundelen+krachten
© Yvonne Hurkens

De leden van de coöperaties hebben tijdens hun ledenvergaderingen op woensdagavond 30 juni hiermee ingestemd. De coöperaties zien de samenwerking als een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse fruitsector. Het zijn gelijkgestemde coöperaties die al jaren inspelen op directe afzet met een hoogwaardig aanbod.

Gezamenlijk kan de goede positie in de markt verder worden uitgebouwd. Door de samenvoeging ontstaat een veelzijdig rassenpakket met een optimaal volume waarmee de continuïteit en beschikbaarheid voor partners kunnen worden gewaarborgd. Ook is met deze samenwerking een goede landelijke dekking vanuit alle teeltgebieden geborgd.


Rechtstreeks lid

De samenwerking krijgt vorm doordat de leden van Fruitveiling Zuid-Limburg rechtstreeks lid worden van Fruitmasters. De vestiging van Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten blijft daarbij een belangrijke rol spelen als servicelocatie voor het koelen en sorteren van fruit in het zuiden van Nederland en voor de Belgische grensstreek. De samenwerking zal aan de start van het nieuwe afzetseizoen van hardfruit zijn voltooid.


Fruitveiling Zuid-Limburg is een coöperatie van fruittelers uit met name Zuid-Limburg. De coöperatie bestaat uit circa negentig aangesloten leden. Fruitmasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland en levert met ruim vierhonderd aangesloten fruittelers hard- en zachtfruit rechtstreeks van de bron in binnen- en buitenland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer