GGD test medewerkers fruitbedrijven op corona

GGD Gelderland-Zuid test deze week 240 medewerkers van twee Betuwse fruitbedrijven op verschijnselen van corona. Dat gebeurt nadat vorige week bekend werd dat zeker dertien mensen een besmetting hebben opgelopen.

GGD+test+medewerkers+fruitbedrijven+op+corona
© VidiPhoto

De controle van de GGD betreft 160 medewerkers van fruitveiling Fruitmasters in Geldermalsen en tachtig medewerkers van fruitverpakkingsbedrijf Vogelaar-Vredehof in Enspijk. Een deel van de testen personen is arbeidsmigrant.

De medewerkers van beide fruitbedrijven hebben te horen gekregen dat ze hun activiteiten voorlopig moeten beperken tot hun werk. Verder moeten zij thuis in quarantaine blijven, totdat gebleken is dat ze niet besmet zijn.


Kantoorruimte besmettingsbron

Na het constateren van de besmettingen heeft de GGD bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Hieruit kwamen 31 nauwe contacten naar voren met een hoog risico, die uiteindelijk resulteerden in de dertien besmettingen met het coronavirus. De bron van de besmettingen lijkt vooral afkomstig uit de kantoorruimte bij elk van de twee bedrijven.

Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid stelt dat zowel Fruitmasters als Vogelaar-Vredehof direct adequate maateregelen hebben genomen. 'Op het werk is de kans op besmetting nu zeer klein. Met de thuisquarantaine naast het werk, willen we besmetting in het sociale verkeer voorkomen.'


Verdere maatregelen

Afhankelijk van de testresultaten onder de 240 medewerkers bepaalt de GGD of er verdere maatregelen nodig zijn. De betrokken medewerkers hebben woensdag een brief ontvangen met daarin de instructies voor hun thuisquarantaine en de situatie op hun werk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer