Fruitveilingen bekijken samenwerking

De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten en Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen onderzoeken de mogelijkheden tot samenwerking.

Fruitveilingen+bekijken+samenwerking
© VidiPhoto

Leden van Fruitveiling Zuid-Limburg hebben hiertoe besloten tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering die eind vorige week is gehouden. De raad van commissarissen van Fruitmasters is ook akkoord met het plan.

Beide coöperaties staan in principe positief tegenover een samenwerking. De schaalvergroting die hieruit voortvloeit, kan voordelen opleveren voor de fruittelers van beide bedrijven. 'Met een groter volume stralen we meer kracht uit', zegt Ad Pollux, general manager bij Fruitveiling Zuid-Limburg.

Bij een samenwerking staat het belang van de teler en het verzekeren van een goede afzet centraal, stellen de twee veilingen. Volgens Pollux voeren de veilingen zelf het onderzoek uit. Bij het onderzoek wordt gekeken naar diverse samenwerkingsvormen. De uitslag wordt voor de start van het nieuwe hardfruitseizoen verwacht.


Ledenvergaderingen

Mocht er genoeg basis zijn voor een samenwerking, dan zullen er verdere voorbereidingen worden getroffen voordat het plan wordt voorgelegd aan de leden. Dit gebeurt in afzonderlijke ledenvergaderingen van de coöperaties.

Fruitmasters is met een omzet van zo'n 280 miljoen euro op jaarbasis een aanzienlijk grotere partij dan Fruitveiling Zuid-Limburg. De Limburgse veiling telt 74 leden, terwijl haar grote broer in Geldermalsen meer dan 400 leden heeft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer