Drie internationale beurzen voor aardappelproductie

De Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) lanceert na de coronagerelateerde pauze drie internationale beurzen voor aardappelproductie en -verwerking: in Turkije, Oekraïne en Nederland.

Drie+internationale+beurzen+voor+aardappelproductie
© LandbouwMechanisatie

De aardappeldagen in Turkije zijn van 18 tot en met 20 augustus 2021, gevolgd door de Oekraïense Aardappeldag, die op 26 en 27 augustus plaatsvindt. Op 1 en 2 september opent PotatoEurope Nederland haar deuren in Lelystad. De drie buitenbeurzen, georganiseerd door DLG International en haar partners, geven signalen voor de heropstart van vakbeurzen.

'Bij deze drie vakbeurzen ligt de focus op de gebieden veredeling, bemesting, gewasbescherming, technologie voor zowel productie als verwerking en handel. Proefpercelen, machinedemonstraties en informatieve evenementen vormen een aanvulling op het specialistische aanbod', zegt directeur Bernd Koch van DLG International. 'Het biedt een meerwaarde voor de branche.'


Turkije

Als enige Turkse vakbeurs voor aardappelteelt presenteert Potato Days Turkey actuele strategieën en oplossingen voor productie en verwerking in de regio. De beurs biedt 8 hectare aan tentoonstellingen met machinedemonstraties, veldtest en de nieuwste innovaties op het gebied van zaden, meststoffen en gewasbescherming, machines en aanbouwdelen.

De Oekraïense Aardappeldag is het enige specialistische evenement voor de aardappelteelt in Oekraïne. Met proefvelden en een tentoonstellingsoppervlak van 20 hectare met meer dan zestig aardappelrassen biedt de Oekraïense Aardappeldag veel voor telers, deskundigen en de handel.


PotatoEurope Nederland

PotatoEurope wordt dit jaar gehouden op de proefboerderij van Wageningen University & Research in Lelystad. PotatoEurope is een internationale reeks evenementen voor de hele aardappelwaardeketen. Het vindt jaarlijks plaats, afwisselend tussen de vier partnerlanden Duitsland, België, Frankrijk en Nederland.


Voor PotatoEurope 2021 is een gebied van 20 hectare gereserveerd wat de organisatoren in staat stelt om uitgebreide rooidemonstraties te organiseren, proefvelden aan te leggen voor gewasbescherming, meststoffen, groenbemesting en het tentoonstellingsgedeelte zelf. Dit jaar worden 275 exposanten en 16.000 bezoekers verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer