PotatoEurope biedt ruimte aan Talent Scout-dag

Een Talent Scout-dag vormt dit jaar een programmaonderdeel van PotatoEurope 2021 in het Flevolandse Lelystad. Doel daarvan is studenten en bedrijfsleven met elkaar in contact brengen.

PotatoEurope+biedt+ruimte+aan+Talent+Scout%2Ddag
© Landbouwmechanisatie

DLG Benelux, de organisator van PotatoEurope 2021, en Agrofoodcluster uit Emmeloord nemen het initiatief voor de Talent Scout-dag die is ingepland op 2 september. Dat is de tweede dag van het internationale aardappelevenement. Plaats van handeling is de conferentieruimte op het vakbeursterrein bij de locatie van WUR Open Teelten in Lelystad.

Vanaf deze maand kunnen mbo- en hbo-studenten zich inschrijven voor de Talent Scout-dag en daarmee voor kennismaking met het bedrijfsleven. De insteek is daarbij om zowel studenten als bedrijven een laagdrempelige manier te bieden om met elkaar in contact te komen.


Studenten enthousiasmeren

In een gezamenlijk persbericht verklaart directeur Cor van Veldhuijsen van het Agrofoodcluster dat het belangrijk is dat de jeugd in contact komt met de agri&foodsector. 'We moeten de studenten enthousiasmeren en warm maken voor onze mooie sector. Daarom pakken wij deze handschoen op.'

Ook bedrijven kunnen zich vanaf juni inschrijven voor deelname aan dit nieuwe programmaonderdeel. Alle exposanten van PotatoEurope kunnen dit kosteloos doen. Deelnemende bedrijven aan de Talent Scout worden vermeld op een speciale pagina van de PotatoEurope-website, zodat studenten kunnen aangeven met welke bedrijven zij willen kennismaken.


Speeddates van tien minuten

De studenten hebben op 2 september vervolgens in speeddates van tien minuten de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen de deelnemende bedrijven hun visitekaartje afgeven. Kuno Jacobs van DLG meldt dat bedrijven ook de mogelijkheid krijgen om tijdens PotatoEurope 2021 hun vacatures op te hangen op een jobboard.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer