Tweede aardwarmtebron Trias Westland in gebruik

De tweede aardwarmtebron van Trias Westland is per 1 juli officieel in bedrijf. Het geothermiebedrijf levert met de aardwarmtebronnen duurzame warmte aan in totaal 54 glastuinbouwbedrijven in de omgeving, Royal FloraHolland en 345 woningen in De Lier.

Tweede+aardwarmtebron+Trias+Westland+in+gebruik
© Trias Westland

De geproduceerde warmte, goed voor meer dan 40 MWth, staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 40.000 huishoudens per jaar. Via het warmtenet worden straks 275 hectare aan planten, bloemen en groenten duurzaam verwarmd. In oktober wordt de eerste warmte geleverd aan de nieuwbouwwoningen in het ontwikkelgebied 'Liermolen'.

In de zomer van 2020 is de tweede aardwarmtebron van Trias Westland geboord op 2,3 km diepte. Hierbij is als eerste in de geothermiesector een vernieuwend technisch concept ingezet. Dit is erop gericht om de aardwarmteput in de hele lengte in één keer te voorzien van binnenbuizen van glasfiber epoxy (GRE). Hierdoor zijn ze volledig corrosiebestendig.


Warmtekrachtkoppelinginstallaties

Met de uitbreiding van de productiecapaciteit zijn ook twee warmtekrachtkoppeling installaties (wkk) geplaatst. Om de duurzame warmte bij aangesloten deelnemers te krijgen is elektriciteit nodig. Het gas dat meekomt bij de productie van aardwarmte wordt via WKK’s vanaf nu omgezet in elektriciteit. Hiermee wordt de elektriciteitsvraag van de pompen en de warmtelevering direct op de eigen locatie opgewekt.

Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. Deze partners hechten naar eigen zeggen groot belang aan duurzaamheid en zien aardwarmte als een belangrijk alternatief voor aardgas.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer