FloraHolland aangesloten op warmtenet van Trias Westland

Bloemenveiling Royal FloraHolland is aangesloten op het warmtenet van Trias Westland. Het duurzaam verwarmen van de locatie in Naaldwijk draagt bij aan de ambitie van de bloemenveiling om CO2-neutraal energieverbruik te realiseren.

FloraHolland+aangesloten+op+warmtenet+van+Trias+Westland
© Trias Westland

Royal FloraHolland is een van de drie initiatiefnemers van Trias Westland. De veilingorganisatie neemt nu aardwarmte af van 83 graden dat van 2,3 kilometer diepte uit de aarde wordt gepompt. De warmte wordt gebruikt in de fustwasserij in Naaldwijk.

De aansluiting van Royal FloraHolland op het warmtenet bestond uit drie stappen. Eerst is het primaire aardwarmtenet aangelegd. Vervolgens heeft Trias Westland een aftakking gemaakt en deze aangesloten op het nieuwe 'Warmte Afname Station'.


Warmtewisselaar

Op dit station staat een warmtewisselaar met een vermogen van 1 megawatt. Installateurs van Verkade Klimaat en Vink sloten de warmtewisselaar aan op het bestaande cv-net van de veiling.


Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinders. Trias Westland zet in op het verduurzamen van het energieverbruik in het Westland door toepassing van aardwarmte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer