Flevoland lanceert alliantie korte keten

De Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland is van start gegaan. Het doel is om Flevolanders meer voedsel van dichtbij te leveren.

Flevoland+lanceert+alliantie+korte+keten
© DIRK HOL

Om dit doel te realiseren ondersteunt de alliantie ondernemers bij het oprichten van een korte voedselketen. Dat levert een eerlijke prijs op voor de boer en milieuwinst door de korte reisafstand. Ook is het volgens de alliantie fijn om te weten waar je eten vandaan komt.

'De korte keten is een belangrijke voedingsbodem voor innovaties, waar we in het gehele voedselsysteem van kunnen leren. Zo levert de korte keten een bijdrage aan een beter verdienmodel, verbinding tussen boer en consument en slimme logistiek. De ontwikkeling van nieuwe, transparante voedselketens speelt in heel Europa. Zie ook de Green Deal en de boer-tot-bordstrategie van de Europese Commissie', motiveert de Flevolandse gedeputeerde Jan-Nico Appelman.


Kennis delen

Door kennis te delen, te innoveren en te experimenteren wil de provincie de basis leggen voor Flevolandse ondernemers die werken aan korte ketens. Op deze manier kan de landbouw in Flevoland worden versterkt en de consument de 'Smaak van Flevoland proeven'.

De lancering is bekrachtigd tijdens een webinar, waarin alle deelnemers van de alliantie, bestaande uit: Flevofood, gemeente Almere, Rabobank Almere, Horizon Flevoland, Voedsel Verbindt en provincie Flevoland, het startsein gaven.


De Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland is een initiatief dat is ontstaan vanuit het kennis- en innovatieprogramma van Food Forum. Met dit programma levert de provincie een bijdrage aan de Floriade Expo 2022. De resultaten zijn tijdens de Expo te zien in Food Forum.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer