Burgerboerderij De Patrijs opent afhaallocatie in Vorden

Burgerboerderij De Patrijs heeft een tweede verslokaal geopend waar leden zeven dagen per week terechtkunnen om versproducten van de boerderij en van boeren uit de omgeving af te halen. Nog dit jaar komen er drie extra locaties bij.

Burgerboerderij+De+Patrijs+opent+afhaallocatie+in+Vorden
© Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

De Patrijs is bezig om een gangbaar melkveebedrijf met 160 koeien in het Gelderse Vorden over te nemen. 'Dit willen we transformeren tot een natuurinclusief, ecologisch gemengd bedrijf met zeventig koeien. Onze producten willen we verkopen aan mensen uit de directe omgeving, die lid worden van de boerderij', zegt Johannes Regelink van De Patrijs.

'Daarvoor realiseren we een aantal afhaallocaties in omliggende kernen. Zo hoeven onze leden niet altijd naar de boerderij te komen, maar kunnen zij in het eigen dorps- of stadscentrum hun boodschappen ophalen: heel gemakkelijk en superduurzaam.'

De eerste afhaallocatie bevindt zich in Zutphen, de zaterdag geopende tweede vestiging op het plein van de voormalige basisschool De Vordering in Vorden. In de loop van dit jaar komen er soortgelijke plekken in Eefde, Lochem en Ruurlo. Leden kunnen met een app zeven dagen per week toegang krijgen tot het verslokaal.


Bijdragen aan biodiversiteit

Samen met gemeente Bronckhorst en de werkgroep Vitale Kernen zocht Burgerboerderij De Patrijs al enige tijd naar een passende afhaallocatie voor de leden in Vorden. Wethouder Paul Hofman (GroenLinks) verrichtte de opening: 'Het is fijn dat door deze samenwerking dit unieke project dat gaat bijdragen aan de biodiversiteit in Bronckhorst, nu een tweede afhaallocatie kan openen. Daardoor kunnen meer leden dicht bij huis producten afhalen die goed zijn voor mens, dier en omgeving.'

Ondanks dat de initiatiefnemers van De Patrijs de melkveehouderij nog niet hebben overgenomen, zijn ze al volop bezig met de productie van onder meer kaas, yoghurt en melk. Deze eigen producten worden aangevuld met die van duurzame boeren uit de directe omgeving. Regelink: 'Zo kunnen we onze eerste leden voorzien van mooie versproducten én onze eerste omzet maken. Dit geeft aan de toekomstige financiers van de boerderij het vertrouwen dat wij ook daadwerkelijk deze directe afzet kunnen realiseren.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer