Koeien+ziek+door+geweekte+bakbananen
Nieuws
© Pixabay

Koeien ziek door geweekte bakbananen

De koeien op een melkveebedrijf in Nederland werden ziek nadat de boer ze in sodagrain geweekte bakbananen voerde. Dat leidde tot ernstige persverzuring, koliek en oplopingen door gasvorming.

De veehouder belde daarop de Veekijker van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Maar liefst 80 procent van de dieren was ziek en raakte van de melk. De Gezondheidsdienst voor Dieren krijgt vaker vragen over het voeren van niet gangbare producten.

Met het oog op de circulaire landbouw worden nogal eens niet-reguliere voedermiddelen ingezet. De Gezondheidsdienst voor Dieren adviseert altijd om niet-gangbare voedermiddelen pas na overleg met de dierenarts en de voeradviseur in te zetten.

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  10° / 7°
  50 %
Meer weer