Zestig+telers+op+bezoek+bij+Chiquita
Nieuws
© LTO Glaskracht

Zestig telers op bezoek bij Chiquita

Een groep van zestig actieve leden van LTO Glaskracht Nederland bracht gisteren een bezoek aan het hoofdkantoor van Chiquita Benelux in Gorinchem.

'Zolang Nederlandse telers afzonderlijk blijven opereren, verandert er niks aan hun positie in de keten', gaf directeur Franklin Ginus mee aan de bezoekers.

'Telers en Chiquita kunnen ook samenwerken om de kwaliteit in de winkels te verbeteren en een onderwerp als duurzaamheid richting retail en consument te communiceren', volgens hem.

Samenwerking

De toekomst ligt in joint business planning, verklaarde Ginus. 'Of het nu gaat om het tot waarde brengen van een duurzame keten of verbetering van de telersprijs van verse groente en fruit, bloemen en planten. Samenwerking met elkaar en met de retail, dat moet de weg zijn.'

Het stoort Chiquita dat consumenten, door de prijzenslag in de supermarkten, groente en fruit niet meer op waarde schatten. 'We kunnen zorgen dat bananen voor 99 cent in de winkel liggen. Maar dan moet je wel snijden in de kosten en elke vorm van toegevoegde waarde en verduurzaming weglaten.'

150 miljoen dozen

Chiquita heeft wereldwijd een areaal van 45.000 hectare bananen met een productie van 150 miljoen dozen per jaar.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer