Tuinbouwkern Experience the Horticulture Nextgarden stap dichterbij

De verwezenlijking van het project Experience the Horticulture Nextgarden is een stap dichterbij. Van burgemeester en wethouders van Lingewaard mogen partijen verder met het plan.

Tuinbouwkern+Experience+the+Horticulture+Nextgarden+stap+dichterbij
© Twan Wiermans

Experience the Horticulture Nextgarden is een centrum in de regio Arnhem-Lingewaard-Nijmegen voor de glastuinbouw, waar bedrijven en onderwijsinstellingen elkaar treffen en kennis uitwisselen. Dit moet leiden tot een betere uitgangspositie voor de tuinbouw.

Het idee is om een gebied van 8 hectare te ontwikkelen, waar ook burgers de glastuinbouw kunnen ontdekken. 'De kloof tussen producenten en consumenten van glastuinbouwproducten neemt steeds verder toe. De belevingswereld van beide groepen groeit uit elkaar', stellen de initiatiefnemers.

De huidige plannen omvatten een hotel en restaurant met lokale producten, solar parking, kassen, vertical farming en een tuin.


Op zoek naar ontwikkelaars

Na het besluit van burgemeester en wethouders gaan de gemeente Lingewaard en partners in het project op zoek naar partijen die interesse hebben om het centrum verder te ontwikkelen. Zodra die zijn gevonden, krijgen de ideeën verder vorm.

De gemeente heeft samen met onder andere Greenport Arnhem Nijmegen en Stichting Stimulering Tuinbouwontwikkeling Overbetuwe en Liemers de afgelopen tijd gesproken over het concept. Dit is uitgewerkt in een inspiratieboek.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer