Onderzoekers nemen circulaire glastuinbouw onder de loep

Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research (WUR) is gestart met een onderzoek naar de gevolgen van de circulaire economie voor glastuinbouwbedrijven.

Onderzoekers+nemen+circulaire+glastuinbouw+onder+de+loep
© Thierry Schut

De onderzoekers bekijken hoe circulaire glastuinbouw eruitziet en hoe ondernemers zich daarop kunnen voorbereiden. Zo nemen zij onder meer alternatieve bronnen voor primaire grondstoffen, benodigde innovaties en mogelijke transitiescenario's voor tuinbouwbedrijven onder de loep.

Het onderzoek wordt mogelijk gemaakt door de Club van 100 van WUR. Een aantal leden daarvan is toegetreden tot de begeleidingscommissie van het project circulaire glastuinbouw. Dat zijn Florensis, Modiform, Priva, Grodan, Yara, Royal Brinkman, Eurofins, Levarht en Cultilene.


Afstemming met andere onderzoeken

Greenport West-Holland ondersteunt het project en zorgt voor een goede afstemming met andere regionale programma's over plastics, biobased economy en circulaire metropool. De navorsingen lopen tot eind 2022.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer