HortiHeroes trekt talenten aan voor Food & Flower Industry

HortiHeroes gaat zich sterk maken voor een betere verbinding tussen de Food & Flower Industry en hbo- en wo-talenten. Deze hogeropgeleide talenten hebben namelijk vaak onvoldoende beeld van de sector.

HortiHeroes+trekt+talenten+aan+voor+Food+%26amp%3B+Flower+Industry
© Dirk Hol

HortiHeroes slaat voor dit project de handen ineen met Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit, World Horti Center en Avag. Samen willen ze hbo- en wo-talenten aantrekken voor de veelzijdige sector.

Uit onderzoek van Hogeschool Inholland en Haagse Hogeschool blijkt dat veel jongeren geen goed beeld hebben van werken in de Food & Flower Industry. Daardoor maken relatief weinig masterstudenten de keuze voor een carrière in deze industrie.


De uitdagingen waar de sector en bedrijven voor staan, maken het aantrekken van jonge, hoogopgeleide talenten juist noodzakelijk. HortiHeroes stelt dat de sector in wendbare complementaire teams snel kan inspelen op onder andere digitale, circulaire en marktgedreven transformaties. Wel vraagt dit om nieuwe kennis en vaardigheden en dus naast 'groene kennis' om een bredere verbinding met het 'grijze onderwijs'.


Succesvolle pilots

De eerste pilots van het collectief laten veelbelovende reacties zien. In november 2020 hebben HortiHeroes, World Horti Center en Greenport West-Holland het initiatief genomen om de tuinbouwketen tijdens de online Sustainability Career Day te presenteren aan ruim veertig studenten van de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. De studenten bleken verrast over de duurzame innovatiekracht en de impact op globale uitdagingen rondom gezondheid, geluk en duurzame voedselvoorziening.

Met ondersteuning van fonds Colland Arbeidsmarkt en Handel Groeit gaat het collectief de komende drie jaar gezamenlijk aan de slag om hoogopgeleid talent te enthousiasmeren, ontwikkelen en binden.

Op 8 juli organiseert HortiHeroes een onlinesessie om hbo- en wo-talenten de kansen, impact en mogelijkheden van de sector te laten zien als onderdeel van het HeroFestival.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer