Evers+Agro+vernieuwt+graslandbeluchter+met+optionele+driepunt
Nieuws
© Evers Agro

Evers Agro vernieuwt graslandbeluchter met optionele driepunt

Evers Agro introduceert de vernieuwde Evers-graslandbeluchter. De graslandbeluchter is ontwikkeld om oppervlakkige verdichtingen en verslemping in de toplaag van de graszode op te heffen.

Bijzonder aan de vernieuwde uitvoering is de optionele driepunts mechanische hefinrichting. Dit biedt de mogelijkheid de graslandbeluchter te combineren met een extra bewerking.

Zo kan bijvoorbeeld de Evers Pictor-graslandrol met daarop een pneumatische zaaimachine eenvoudig worden aangekoppeld. Hiermee is een extra bewerking in één werkgang mogelijk. Minder werkgangen vermindert de bodemverdichting.

In combinatie met de monteerbare driepunt is de graslandbeluchter een veelzijdige machine. De ontwikkeling van zo'n driepunt maakt het mogelijk om de beluchter zowel in de achter- als fronthefinrichting te monteren.


Beluchtermessen

De vernieuwde Evers-graslandbeluchters blijven uitgerust met de inmiddels beproefde beluchtermessen. De messen beluchten de graszode tot een maximale werkdiepte van 18,5 centimeter.

De beluchters beschikken over 24 messen per meter. Per rotor zijn vier geharde en slijtvaste messen gemonteerd met een snijkant aan de voor- en achterzijde. De dubbele snijkant en dieptebegrenzing door glijsloffen voorkomen schade aan de graszode.


Betere doorlaatbaarheid

Duurzaam bodemgebruik is internationaal een actueel thema. Het beluchten van de graszode zorgt voor een betere doorlaatbaarheid van water en lucht. Het waterbergend vermogen van de bodem neemt toe en er komt meer zuurstof bij de wortels. Essentieel voor een optimale groei van het gras en een goede kwaliteit ruwvoer.

Het beluchten van het grasland is volgens Evers Agro een effectieve en eenvoudige bewerking om de oppervlakkige verdichtingen en verslempingen op te heffen. Problemen veroorzaakt door intensieve beweiding, schade van ganzen en muizen en extreme regenval zijn door het beluchten van de graszode op te heffen, stelt de landbouwmachinefabrikant.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer