Maandelijks werkgeversjournaal voor agrarisch werkgevers

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw start met maandelijkse videojournaals voor werkgevers. Dat heeft het aanspreekpunt voor werkgevers in de agrarische sector bekendgemaakt. Het doel is om boeren en tuinders hiermee laagdrempelig te informeren over actualiteiten en belangrijke thema's.

Maandelijks+werkgeversjournaal+voor+agrarisch+werkgevers
© Werkgeverslijn

In het eerste journaal staat de Werkgeverslijn stil bij de nieuwe cao Open Teelten en wordt er aandacht besteed aan het thema arbeidsduur in piektijden. Diana Eleveld, adviseur bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, neemt ondernemers mee in regels over feestdagen. Marco Bellekom, die ook adviseur is bij de Werkgeverslijn, geeft antwoord op de vraag: 'Kan een piekarbeider langer dan acht weken bij mij werken?'

De journaals zijn een uitbreiding op het huidige aanbod van de Werkgeverslijn. De doelgroep van de Werkgeverslijn is breed en gevarieerd, stelt Eleveld. 'We bedienen hr-adviseurs op grote agrarische bedrijven, maar ook de vrouw van de agrarisch ondernemer die het administratieve deel rondom werkgeverschap regelt. De een belt voor vragen liever met onze adviseurs, de ander kijkt een webinar of leest artikelen in Nieuwe Oogst.' Naast de journaals biedt de Werkgeverslijn sinds kort ook podcasts.


Uitvoering cao

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is een initiatief van LTO Noord samen met Glastuinbouw Nederland, ZLTO, LLTB, KAVB NFO, POV, Plantum en Anthos. Doel is om werkgevers in de sector maximaal te ondersteunen op het gebied van een correcte uitvoering van de cao, afdracht van premies en andere juridische zaken. De Werkgeverslijn wordt mede gefinancierd met de premie die agrarisch werkgevers jaarlijks aan Colland Arbeidsmarkt betalen. Advies door de Werkgeverslijn is daarom voor iedere agrarisch werkgever gratis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer