Vakbonden accepteren eindbod cao Open Teelten

De vakbonden FNV en CNV hebben ingestemd met het eindbod dat werkgevers twee weken geleden voorlegden voor de cao Open Teelten.

Vakbonden+accepteren+eindbod+cao+Open+Teelten
© William Hoogteyling

Daarmee is de nieuwe cao met een looptijd van twee jaar een feit. In de overeenkomst is onder andere afgesproken dat werknemers een loonsverhoging krijgen van in totaal 4 procent. Verder onderzoeken werkgevers en vakbonden samen hoe huisvesting toekomstbestendiger kan worden gemaakt en welk prijskaartje daaraan hangt. Ook is er weer een regeling voor onwerkbaar weer.

'Wij zijn tevreden met dit pakket aan afspraken. Het werd ook wel tijd dat we weer iets voor onze mensen konden doen', zegt Wim van den Boomen, onderhandelaar namens de werkgevers. 'Met een looptijd van twee jaar weten werkgevers en werknemers waar ze aan toe zijn. Ook in verband met de mogelijke gevolgen van corona is het nu belangrijk om rust te creëren.'


In de cao staan een aantal 'protocollaire' afspraken die verder moeten worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld over duurzame inzetbaarheid. Ook moeten de werkgevers en vakbonden volgens Van den Boomen nog aan de slag om een afspraak te maken over het afschaffen van de hoge WW-premie voor seizoensarbeid. 'Zodra dat technisch mogelijk is, gaan we om tafel om dat verder uit te werken.'

De nieuwe cao wordt nu bij het ministerie van SZW aangemeld. Ook wordt een algemeen verbindendverklaring aangevraagd. Zodra die is afgegeven, geldt de cao voor alle sectoren die vallen onder de open teelten. Aan werkgeverszijde zijn naast LTO Nederland, ook Anthos, KAVB en NFO de ondertekenende partijen.

Bekijk meer over:

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer