Dirk van den Broek dient petitie btw-verlaging groente en fruit in

Supermarkt Dirk van den Broek overhandigde dinsdag een petitie over btw-verlaging op groente en fruit aan de Tweede Kamer. Deze is ondertekend door meer dan 52.000 mensen.

Dirk+van+den+Broek+dient+petitie+btw%2Dverlaging+groente+en+fruit+in
© Dirk Hol

De petitie is een initiatief van directeur Marcel Huizing van Dirk van den Broek Supermarkten. Huizing pleit met de petitie 'de tijd is rijp' voor een btw-verlaging op groente en fruit van 9 procent naar 6 procent. Reden is dat de prijs van gezond voedsel de afgelopen jaren harder is gestegen dan de prijs van ongezond voedsel.


Dirk van den Broek zegt hiermee de eerste stap te hebben gezet naar een gezondere levensstijl binnen handbereik voor iedereen. De supermarkt hoopt dat de overheid actie onderneemt om gezonde, verse producten toegankelijker te maken.Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer