Duurzame boerderijwinkels willen af van btw

Een groep van 250 boeren en tuinders met boerderijwinkels willen af van het btw-tarief op duurzame landbouwproducten. Ze roepen landbouwminister Carola Schouten op deze te schrappen.

Duurzame+boerderijwinkels+willen+af+van+btw
© Beeld Werkt

Volgens dagblad De Stentor gaat het om een groep van 250 kleine en duurzame boerderijwinkels die zich hebben aangesloten bij de GoodFoodClub, een initiatief van de Nederlandse Natuur en Milieufederaties.

Het btw-tarief van 9 procent moet voor duurzame producten worden afgeschaft. Ook als deze in bijvoorbeeld de supermarkten worden verkocht. Bij niet-duurzame producten zou het btw-tarief dan kunnen stijgen van 9 naar 12 procent, aldus de initiatiefnemers.


Enquête

De Natuur- en Milieufederaties hielden een enquête onder 250 aangesloten duurzame boerderijwinkels. Uit die enquête blijkt dat bijna driekwart van de boerderijwinkels dit jaar meer klanten heeft ontvangen. 40 procent stelde tussen de 25 tot 50 procent aan nieuwe klanten te hebben gezien.


Bij de GoodFoodClub van de Natuur- en Milieufederaties zijn 330 landbouwwinkels en duurzame restaurants aangesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer