Varkenshouderij Exterkate proefbedrijf voor Reudink

De biologische varkenshouderij van de familie Exterkate in het Overijsselse Bentelo wordt proefbedrijf voor het biologische mengvoederbedrijf Reudink. Het is het eerste biologische proefbedrijf van Reudink.

Varkenshouderij+Exterkate+proefbedrijf+voor+Reudink
© Reudink

'Het past binnen de doelstellingen van Reudink om in te zetten op innovatie, samenwerking en een optimale klantenervaring', zegt directeur Wilfred Jonkman van Reudink. 'Het varkensbedrijf van Ruben Exterkate biedt de mogelijkheid om proeven uit te voeren onder biologische omstandigheden', licht Jonkman toe.

Samen met Exterkate gaat Reudink voerproeven doen bij biggen, zeugen en vleesvarkens. 'De gedrevenheid, de continue wil om door te ontwikkelen en de focus op data en cijfers maken Exterkate een uitermate geschikt proefbedrijf.'


Fase van ombouw

Het plan van de familie Exterkate om om te schakelen naar biologisch ontstond in 2018. Het bedrijf bevindt zich nu in een fase van ombouw naar een omvang van 150 zeugen en bijbehorende vleesvarkens. De eerste biggen worden begin juni geboren, zodat in december de eerste biologische vleesvarkens kunnen worden afgeleverd. De afzet is geregeld via De Groene Weg.

'We hebben gekozen voor biologisch omdat het ons alles biedt wat we zochten, maar niet konden vinden in de conventionele sector. Als biologische varkenshouder produceer je namelijk naar gelang de marktvraag en is er meer financiële zekerheid. Dat spreekt ons aan', zegt Ruben Exterkate.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer