Drents Big Vief voert langs levend cultureel erfgoed

De fietssafari Drents Big Vief is weer van start gegaan. Deelnemers spotten in het noorden van die provincie vijf zeldzame veerassen. Dat zijn onder meer de Nederlandse Landgeit, de Groninger Blaarkop en het Drents Hoen. Stuk voor stuk rassen die deel uitmaken van het Nederlands levend cultureel erfgoed.

De fietssafari Drents Big Vief is een dagtocht van 40 kilometer door de gemeente Noordenveld en kent een aantal horecagelegenheden als rustplek. Naast het bekijken van de Big Vief in de weilanden langs de route en bij boerenbedrijven, maken de deelnemers ook kennis met diverse streekproducten en seizoensgebonden gerechten. Dat doen ze bij Bitter en Zoet (Veenhuizen), Het Noordsche Veld (Norg) en De Jufferen Lunsingh (Westervelde).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer