Gold Award voor autonome veldrobot van Naïo Technologies

De Duitse organisatie Innovation Awards 2021 heeft landbouwrobot Oz van Naïo Technologies bekroond met een Gold Award.

Gold+Award+voor+autonome+veldrobot+van+Na%C3%AFo+Technologies
© Naïo

De jury heeft de eerste onderscheiding aan Naïo Technologies en de robot Oz in de categorie Machinery & Engineering toegekend voor uitstekende prestaties binnen de landbouwsector. De veelzijdige robot helpt al veel boeren bij hun dagelijkse werkzaamheden.

De jury bestaat uit onafhankelijke experts uit de industrie, wetenschap, instellingen en financiën. De inzendingen worden beoordeeld op basis van de drie criteria: innovatieniveau, gebruikersvoordelen en efficiëntie. De innovatiestrategie moet rekening houden met aspecten als sociale, ecologische en economische duurzaamheid en het gebruik van energie en hulpbronnen.


Zeer nauwkeurig

Oz is een veelzijdige robot die boeren helpt bij dagelijkse activiteiten, zoals wieden, transporteren, zaaien, schoffelen. De veldrobot is gebruiksvriendelijk, 100 procent elektrisch en werkt zeer nauwkeurig. Dankzij het nieuwe 2020-geleidingssysteem op basis van RTK-gps kunnen boeren zeer nauwkeurige bewerkingen uitvoeren. Bijvoorbeeld mechanisch onkruid wieden tussen 2 en 5 centimeter van de gewasrij. Dat vermindert het gebruik van herbiciden en bodemverdichting.

Met deze nieuwe RTK-versie kunnen boeren en tuinders een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren: grondbewerking, eggen, schoffelen, voren maken, zaaien, planten, onkruid wieden, aanaarden of transporteren. In de hele wereld draait de robot al bij zo'n 150 boeren en tuinders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer