Global+GAP+maakt+groenten+en+fruit+beter+traceerbaar
Nieuws
© Han Reindsen

Global GAP maakt groenten en fruit beter traceerbaar

Global GAP introduceert nu ook het GGN-label voor groenten en fruit. Het label werd eerder al ingevoerd voor vis en sierteeltproducten.

Omdat consumenten op zoek zijn naar duidelijkheid rondom de verschillende productcategorieën, heeft Global GAP besloten om van twee specifieke labels over te stappen naar één uniform label voor alle categorieën. In tegenstelling tot de vorige GGN-labels, die specifiek voor aquacultuur- en sierteeltproducten waren bedoeld, is het nieuwe GGN-label een universeel, categorieoverschrijdend label.

Het nieuwe label staat voor gecertificeerde, verantwoorde landbouw en transparantie. Het is bedoeld voor zowel verpakte als losse, verse producten en vanaf april 2021 beschikbaar voor producenten, retailers, handelaren, verpakkers en restaurantketens.


Oorsprong ontdekken

'Transparantie staat centraal bij het GGN-label. We helpen consumenten de oorsprong van hun producten te ontdekken, terwijl we de bedrijven helpen die verantwoorde landbouw beoefenen en ondersteunen. Samen brengen we transparantie naar een hoger niveau', zegt managing director Kristian Moeller van Global GAP.

Global GAP is een wereldwijd certificeringsprogramma met als missie boeren en retailers samen te brengen om veilig voedsel te produceren en op de markt te brengen, schaarse hulpbronnen te beschermen en een duurzame toekomst op te bouwen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer