Klimaatdoelen belangrijk bij suikerproductie Nordzucker

Nordzucker heeft zich aangesloten bij het Science Based Targets Initiative. Hiermee onderstreept de Duitse suikerfabrikant zijn doel om te produceren zonder fossiele brandstoffen.

Klimaatdoelen+belangrijk+bij+suikerproductie+Nordzucker
© Nordzucker

Door onafhankelijke klimaatwetenschappers is de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen gedefinieerd. Deze transparante doelen zorgen ervoor dat de emissiereductie van elk bedrijf consistent is met het niveau van klimaatactie dat nodig is om gevolgen van de opwarming van de aarde te voorkomen.

'Nordzucker ondersteunt daarmee meetbaar het behalen van de klimaatdoelstellingen uit de overeenkomst van Parijs', zegt CEO Lars Gorissen. 'Met onze inzet voor op wetenschap gebaseerde doelen gaan we transparanter op de weg naar klimaatneutraliteit en leveren we op een begrijpelijke manier onze bijdrage voor toekomstige generaties.'


Hoog energieverbruik

In de fabrieken van Nordzucker wordt suiker gewonnen uit bieten, ingedikt en gekristalliseerd. Hiervoor zijn warmte en elektriciteit nodig, die tijdens de bietencampagne voornamelijk uit aardgas worden opgewekt in de eigen centrales van het bedrijf. Een hoog energieverbruik is kenmerkend voor dit proces.

Nordzucker heeft de CO2-uitstoot sinds 1990 met 60 procent verminderd. Het verklaarde tussendoel is om steenkool uiterlijk in 2030 volledig uit te faseren. Met het programma 'Go Green' werkt Nordzucker al intensief aan de omschakeling naar regeneratieve energiebronnen.


Waardeketen

De wetenschappelijk onderbouwde reductiedoelstellingen voor broeikasgassen zijn een onderdeel van Nordzuckers Duurzaamheidsstrategie 2030, die naast klimaatdoelen de hele waardeketen bestrijkt: inkoop inclusief bietenteelt, productie, producten en verpakking en in het bijzonder zorg voor mensen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  20 %
Meer weer