Duitse bietencampagne start eerder dan in Nederland

De campagne van de Duitse suikerfabriek Nordzucker begint op 10 september met de verwerking van biologische bieten. De campagne start eerder dan in Nederland.

Duitse+bietencampagne+start+eerder+dan+in+Nederland
© Nordzucker

Bij Nordzucker gaat het om vijf fabrieken. De campagne begint in Schladen met de verwerking van biologische bieten, gevolgd door Clauen en Uelzen (14 september), Nordstemmen (17 september) en Klein Wanzleben (21 september).

Zodra alle biologische bieten zijn verwerkt (circa acht dagen), gaan de conventionele bieten verder in Schladen. Die verwerking van de gangbare suikerbieten begint op ongeveer 18 september.


Cosun Beet Company

De start van de campagne bij de verschillende fabrieken van Nordzucker is vroeger dan bij Cosun Beet Company. De Nederlandse bietenverwerker heeft besloten de campagne in de fabrieken in het Brabantse Dinteloord en het Groningse Vierverlaten op 22 september te laten beginnen.

Door de gematigde opbrengstverwachtingen – gemiddeld 82 ton wortel of 13,8 ton suiker per hectare – heeft Cosun Beet Company besloten om de startdatum van de campagne iets uit te stellen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer