Nordzucker in 2020-2021 weer winstgevend

Nordzucker verwacht in het seizoen 2020-2021 weer winst te boeken. De Duitse suikerfabriek heeft de kosten aanzienlijk weten te verlagen. Het coronavirus heeft gezorgd voor een relatief kleine omzetdaling.

Nordzucker+in+2020%2D2021+weer+winstgevend
© Nordzucker

De jaarlijkse algemene vergadering van Nordzucker vond dit jaar vanwege corona in virtuele vorm plaats. Het boekjaar 2019-2020 dat werd gerapporteerd, eindigde met een verlies van 15 miljoen euro. Een jaar eerder ging het om een verlies van 36 miljoen euro.

De verbetering heeft onder andere te maken met het kostenreductieprogramma. 'We zijn erin geslaagd onze kosten aanzienlijk en effectief te verlagen als onderdeel van het Act now!-programma. We hebben daarmee de basis gelegd voor meer stabiliteit in volatiele markten', zegt CEO Lars Gorissen van Nordzucker.


Forse daling wereldmarktprijzen

Na het uitbreken van de coronapandemie zijn de wereldmarktprijzen fors gedaald door de daling van de olieprijzen, de stijging van de suikerproductie in Brazilië en een lagere vraag wereldwijd. De situatie in de EU blijft daarentegen relatief stabiel. Nordzucker verwacht in boekjaar 2020-2021 slechts een kleine omzetdaling door de coronacrisis.

'Naar alle waarschijnlijkheid zullen we het lopende boekjaar met een mooie winst afsluiten. We zijn weer winstgevend. En dat heeft niet alleen te maken met de algemene voorwaarden, maar ook met onze doortastende maatregelen om kosten te besparen in de hele Nordzucker Groep', aldus Gorissen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer