Nordzucker+verwacht+wisselende+opbrengsten+bieten
Nieuws
© Eigen Foto

Nordzucker verwacht wisselende opbrengsten bieten

Nordzucker is eind vorige week begonnen met de bietencampagne 2019/20. De suikerfabriek verwacht opbrengsten die op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar.

Op 12 september is Nordzucker begonnen met de verwerking van suikerbieten in de fabriek van Chelmza in Polen. De campagne eindigt in januari 2020.

Qua opbrengsten verwacht Nordzucker grote regionale verschillen. Net als in het voorgaande jaar was er in sommige regio's in de zomer duidelijk onvoldoende regenval. Vooral grote delen van de teeltgebieden in Duitsland en Polen hadden te maken met gebrek aan regen. Daarentegen ontwikkelden de suikerbieten zich goed in Denemarken, Zweden, Finland en Slowakije.

Biosuiker

Ook dit jaar verwerkt Nordzucker biologische bieten tot biosuiker. Vorig jaar tekende Nordzucker aanvullende contracten met telers in Duitsland, Denemarken, Zweden en Litouwen, waardoor de productie werd uitgebreid. De productie van biosuiker vindt plaats in de fabrieken Schladen, Kedainiai en Nykøbing.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer