Meelworm+mag+in+EU+op+het+menu
Nieuws
© Ruben Meijerink

Meelworm mag in EU op het menu

EU-burgers kunnen binnenkort voor het eerst insecten op het menu zetten. De gedroogde gele meelworm mag voortaan als voedingsmiddel dienen.

De meelworm, eigenlijk een larf van de meeltor, kan als knapperig tussendoortje worden gegeten. Maar je vindt hem bijvoorbeeld ook in poedervorm als ingrediënt in koekjes of pasta. Het insect is rijk aan onder meer belangrijke eiwitten en kan goed als ingrediënt voor vleesvervangers dienen. Een pluspunt is ook dat de beestjes gekweekt kunnen worden op reststromen.


Insecten worden elders in de wereld al veel gegeten, maar in Europa wordt hooguit een enkele soort soms aan dieren gevoerd. De komende jaren moeten ze vaker op ons bord belanden, al dan niet in bewerkte vorm. De EU-landen stemden dinsdag in met een voorstel van de Europese Commissie om de meelworm toe te laten voor gebruik als voedsel voor mensen, meldt de commissie. Zij handelt in de komende weken de formaliteiten af.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer