EU+en+China+nemen+voortouw+in+herstel+biodiversiteit
Nieuws
© Twan Wiermans

EU en China nemen voortouw in herstel biodiversiteit

China en de Europese Unie (EU) gaan meer samenwerken om de biodiversiteit te herstellen. Dat zijn Eurocommissaris Virginijus Sinkevicius van milieu en de Chinese minister voor Ecologie en Milieu Huang Runqiu deze week overeengekomen.

In het najaar, van 11 tot 24 oktober, wordt in China een biodiversiteitstop gehouden tussen de EU en China.

Volgens Eurocommissaris Sinkevicius staan de EU en China voor soortgelijke uitdagingen als het gaat om biodiversiteit. Tussen beide grootmachten wordt onder meer gesproken over een bossenstrategie, schaarste aan natuurlijke hulpbronnen, water, oceanen en milieuvervuiling. China en de EU willen op deze onderwerpen wereldwijd het voortouw nemen.

De EU zelf is bezig met een biodiversiteitsstrategie. China wil samenwerken om 'ontbossingsvrije toeleveringsketens' over de hele wereld te bevorderen. Op dit moment gaat nog veel soja vanuit Brazilië naar China voor veevoeders. In het Zuid-Amerikaanse land wordt veel regenwoud gekapt voor uitbreiding van diverse soorten plantages.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer