Stikstofruimte bij boeren gehaald voor woonwijk Katwijk

Om de plannen voor de nieuwe woonwijk Valkenhorst op voormalig marinevliegkamp Valkenburg in de Zuid-Hollandse gemeente Katwijk mogelijk te maken, is het Rijksvastgoedbedrijf van plan om de stalvergunning van drie agrarische bedrijven te gebruiken voor het compenseren van stikstofdepositie.

Stikstofruimte+bij+boeren+gehaald+voor+woonwijk+Katwijk
© Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf wil een overeenkomst aangaan met BPD Ontwikkeling dat de vergunningen van de drie bedrijven in het plangebied Valkenhorst wil inzetten als stikstofsalderingsmaatregel. Als tegenprestatie verwerft BPD Ontwikkeling dan de gronden van het Rijksvastgoedbedrijf met ontwikkelrechten voor achthonderd woningen en een gezondheidscentrum.

Stikstofcompensatie is nodig omdat de ontwikkeling van de wijk zal leiden tot een toename van het verkeer in de omgeving. Om te voorkomen dat dit negatieve effecten heeft op Natura 2000-gebieden, moet de stikstofdepositie volledig worden gesaldeerd. Het Rijksvastgoedbedrijf beschikt zelf niet over voldoende stikstofrechten voor het realiseren van de wijk.

Er wordt verondersteld dat er geen andere gegadigden zijn die beschikken over voldoende stikstofrechten om de stikstofdepositie van de ontwikkeling op de rijksgronden in het plangebied Valkenhorst te salderen. Om die reden is er geen reguliere openbare inschrijvingsprocedure gestart. Partijen die toch menen in aanmerking te komen, kunnen zich tot 10 juni melden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer