Overijssel+onderzoekt+mogelijkheden+steun+schaapskuddes
Nieuws
© Vidiphoto

Overijssel onderzoekt mogelijkheden steun schaapskuddes

Provincie Overijssel gaat in kaart brengen wat er nodig is om gescheperde schaapskuddes te behouden in de provincie. Een door de volledige Provinciale Staten gesteunde motie van de PvdA roept het provinciebestuur daartoe op.

Een bestaande subsidieregeling waar schaapsherders gebruik van kunnen maken, loopt in de loop van dit jaar af. PvdA-Statenlid Sander Slots: 'De ondergang van deze schaapskuddes zou een drama zijn. Het is een stukje Overijsselse cultuur.'

Slots noemt de gescheperde kuddes onderdeel van de geschiedenis en identiteit van Overijssel. Bovendien spelen de kuddes een rol bij het beheer van heidelandschappen en dragen ze bij aan een positieve natuurbeleving, stelt hij.

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) hoopt Provinciale Staten nog voor de zomer te kunnen informeren. 'We gaan inzichtelijk maken waar mogelijkheden liggen voor financiering. Dat hoeft dus niet per se bij de provincie te liggen' zegt hij. 'Want, om alvast een winstwaarschuwing te geven, er zijn niet zomaar middelen vrij te spelen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer