200.000 zonnepanelen in zonnepark Noordoostpolder

Energienutsbedrijf HVC gaat een van de grootste zonneparken van Nederland bouwen in de gemeente Noordoostpolder. De 200.000 zonnepanelen komen te liggen tussen de windmolens aan de dijk bij het IJsselmeer. Het park kan straks 28.500 huishoudens, een stad zo groot als het nabijgelegen Emmeloord, van stroom voorzien.

200%2E000+zonnepanelen+in+zonnepark+Noordoostpolder
© Twan Wiermans

'Het is de bedoeling dat het zonnepark de stroom gaat leveren via de bestaande netaansluiting van het windpark', aldus HVC. Volgens het bedrijf vullen die twee vormen van energieopwekking elkaar goed aan. Bij veel zon is er vaak weinig wind is en omgekeerd.

Dat er geen nieuwe netinfrastructuur hoeft te worden aangelegd door de netbeheerder scheelt 'aanzienlijk in de maatschappelijke kosten en doorlooptijd', geeft HVC aan. De bouw van het zonnepark begint volgend jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer