FvD-stem kost Henk Bleker baan bij Powerfield

Henk Bleker is afgetreden als algemeen directeur van Powerfield, het bedrijf dat zonneparken exploiteert. Dat hebben de aandeelhouders van het bedrijf bekendgemaakt.

FvD%2Dstem+kost+Henk+Bleker+baan+bij+Powerfield
© Marten Sandburg

Reden voor het vertrek van de voormalig CDA'er zijn de uitlatingen die hij recent in de media heeft gedaan. Ze lijken in in strijd te zijn met de visie en waarden van Powerfield. Het bedrijf meldt niet om welke uitlatingen het precies gaat.

Vorige week werd bekend dat Bleker overstapt naar Forum voor Democratie (FvD). Die partij ontkent dat er een klimaatprobleem is. De voormalig staatssecretaris van Landbouw is tevens kritisch op de klimaatagenda van het CDA die hij 'doorgeschoten' noemde.


In een persbericht van Powerfield staat dat Bleker zijn uitlatingen in de media ten zeerste betreurt. Hij geeft aan volledig achter de visie en waarden van Powerfield te staan en heeft op geen enkele wijze iets anders willen suggereren. Hij begrijpt dat discussie over zijn persoon niet in het belang is van Powerfield. Na overleg is besloten tot het aftreden van Bleker als algemeen directeur.


Opvolger

Jean-Louis Bertholet, bestuurder en grootaandeelhouder, zal de taken van Bleker voorlopig op zich nemen. In de nabije toekomst wordt besloten over een definitieve invulling van de functie, laat Powerfield weten.

Bertholet: 'De uitlatingen van de heer Bleker stroken niet met de visie en missie van Powerfield en de plannen die wij hebben voor de komende jaren. Wij waren verrast door de uitlatingen in de media. Als bedrijf zijn wij dagelijks bezig met het leveren van schone, duurzame energieoplossingen om de klimaatdoelstellingen te behalen. Hier blijven wij ons onverkort voor inzetten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  10 %
 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  20° / 12°
  70 %
Meer weer