Geen visualisatie van energieprojecten Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland gaat het visualiseren van plannen voor grootschalige energieopwekking in de provincie niet faciliteren.

Geen+visualisatie+van+energieprojecten+Zuid%2DHolland
© Ruud Ploeg

Een motie van JA21 die daartoe opriep, kreeg tijdens de vergadering van Provinciale Staten alleen steun van PVV, FvD en 50Plus. De motie haalde daarmee met dertien stemmen voor en 37 tegen geen meerderheid. JA21 stelt dat het belangrijk is dat inwoners van Zuid-Holland een 'realistisch en eerlijk beeld' moeten krijgen van de gevolgen van de plaatsing van windturbines en zonneparken.

Daarom wilde de partij dat de provincie gemeenten actief gaat benaderen om het visualiseren in fysieke vorm, bijvoorbeeld door middel van billboards, en op digitale wijze vorm te geven. De provincie zou gemeenten hierbij ook financieel moeten bijstaan.

Een motie van vergelijkbare strekking werd een week eerder behandeld door Provinciale Staten van Overijssel, op initiatief van de Onafhankelijke Conservatieve Liberalen. In die provincie was wel consensus: alle fracties stemden in met het voorstel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer