Overname leidt tot internetbloemist met 250 miljoen euro omzet

De online bloemenverkoper Bloom & Wild neemt zijn branchegenoot bloomon over. Door de inlijving ontstaat een internethandelsbedrijf dat een omzet behaalt van zo'n 250 miljoen euro.

Overname+leidt+tot+internetbloemist+met+250+miljoen+euro+omzet
© Vidiphoto

Na de overname blijven beide merken bestaan. Bloomon heeft een sterke marktpositie in de Benelux en Denemarken en Bloom & Wild in het Verenigd Koninkrijk. Beide groeien hard in Duitsland. Door het samengaan van beide bedrijven ontstaat de grootste Europese onlineverkoper en bezorger van bloemen en planten. Deze is actief in acht landen: Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk. Het verwachte aantal bezorgingen dit boekjaar ligt op acht miljoen.


Bloom & Wild en bloomon zijn respectievelijk in 2013 en 2014 opgericht. Duurzaamheid is een speerpunt voor beide ondernemingen, waarbij een neutrale impact op het milieu het streven is. Aron Gelbard, medeoprichter van Bloom & Wild, blijft algemeen directeur en bloomon-oprichters Bart Troost en Patrick Hurenkamp worden respectievelijk Chief International Officer en Chief Innovation Officer.

'We zijn sterk complementair, zowel in geografische aanwezigheid als in producten en diensten', zegt Troost. Bloomon heeft veel ervaring met het abonnementsmodel en het kopen van bloemen voor jezelf, terwijl Bloom & Wild het vooral moet hebben van een breed cadeau-assortiment en een app. 'Door een kruisbestuiving van expertise, kwekerrelaties en technologie in de supply chain gaan wij elkaar over de hele linie versterken', vervolgt Troost.


Directe inkoop

Het aanbod van bloomon bestaat uit seizoensbloemen en droogbloemen. Klanten kunnen een abonnement afsluiten. Ook is sinds kort het gehele assortiment beschikbaar voor eenmalige bestellingen in de online 'floral shop'. Het bedrijf heeft de keten ingekort door de veiling en groothandel over te slaan en de bloemen direct bij de kweker in te kopen. Bloomon behaalde in 2020 een omzet van 42 miljoen euro.

Bloom & Wild is marktleider en het snelst groeiende onlinebedrijf op het gebied van bloemen en geschenken in het Verenigd Koninkrijk. Voor het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2021 wordt een omzet van ruim 115 miljoen euro ingeschat. De onderneming compenseert al zijn CO2-uitstoot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer