Lamb+Weston+bouwt+tweede+fritesfabriek+in+China
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lamb Weston bouwt tweede fritesfabriek in China

De Amerikaanse fritesfabrikant Lamb Weston Holdings kondigt aan een tweede fabriek te bouwen in China met een productiecapaciteit van ruim 100.000 ton eindproduct op jaarbasis.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in Ulanqab, een stad in de provincie Binnen-Mongolië, gelegen ten noordwesten van Peking. De investering van de nieuwe fabriek raamt Lamb Weston op 250 miljoen Amerikaanse dollars, zo'n 212 miljoen euro. De verwachting is dat de bouw zal worden afgerond in de eerste helft van 2024.

Lamb Weston ziet China als een belangrijke groeimarkt. De eerste fabriek van de Amerikaanse aardappelverwerker op Chinese bodem staat in Shangdu. Dat is ook in Binnen-Mongolië en relatief dichtbij de locatie waar ook de tweede fabriek wordt gebouwd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
Meer weer