Unox wil aanbod aan vleesvervangers verdubbelen

Rookworst- en soepenmaker Unox gaat meer inzetten op plantaardig eten. Het dochtermerk van Unilever streeft ernaar dat zijn aanbod van vleesvervangers in 2025 is verdubbeld.

Unox+wil+aanbod+aan+vleesvervangers+verdubbelen
© Unilever

Unox werkt aan de ontwikkeling van producten die deels uit vlees en deels uit groente en peulvruchten bestaan. Ook komen er meer vegetarische soepen in het assortiment.

De markt voor vleesvervangers zit in de lift, aangezien consumenten over de gehele linie wat minder vlees willen eten. Vorig jaar stegen de verkopen van deze producten met ongeveer 20 procent, kwam onlangs naar voren uit onderzoek van ABN Amro. Ook fastfoodketens hebben steeds vaker plantaardige alternatieven op het menu staan, bijvoorbeeld de Plant-based Whopper van Burger King.


Het marktaandeel van vleesvervangers is nu nog vrij beperkt, maar daar zou snel verandering in kunnen komen, denkt althans topman Willem van Weede van Vivera, fabrikant van vleesvervangers. 'Met deze groeicijfers verwacht ik dat vleesvervangers over tien jaar 20 tot 30 procent van het marktaandeel bezitten', laat hij weten.


Mayonaise en ijs

Unilever, het moederconcern van Unox, kondigde in november al aan de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten te willen verhogen. De plannen van Unox zijn onderdeel van die strategische keuze van Unilever. Het was- en levensmiddelenconcern wil verder vooral zijn dochtermerk De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen, terwijl er ook meer veganistische varianten komen van mayonaisemerk Hellmann's en de ijsjes van Magnum en Ben & Jerry's.

De aankondiging over Unox komt bij de start van de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees die maandag begint. Veel partijen, zoals winkels en scholen, proberen daarop in te spelen. Eerdere edities wezen uit dat Nederlanders tijdens deze week ook meer geneigd zijn om vleesvervangers in hun winkelkarretje te gooien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer