CDA+Frysl%C3%A2n+wil+opheldering+stikstofberekening+Van+Oordt%27s+Mersken
Nieuws
© Nieuwe Oogst

CDA Fryslân wil opheldering stikstofberekening Van Oordt's Mersken

CDA Fryslân wil opheldering van Gedeputeerde Staten over de Kritische Depositie Waarde (KDW) van natuurgebied Van Oordt's Mersken. Dat zou een van de gebieden zijn waarvoor een te lage KDW wordt gehanteerd in het programma Aerius.

In de praktijk betekent dit dat de overschrijding van deze depositiewaarde minder is, dan rekenkundig wordt aangenomen. CDA Fryslân wil daarom graag weten hoe deze fout bij het natuurgebied Van Oordt's Mersken wordt hersteld in Aerius. Maar ook of er meer Friese natuurgebieden zijn waar eventuele fouten moeten worden hersteld. 'Daarnaast willen wij weten welke gevolgen deze fouten hebben voor, bijvoorbeeld, het provinciale stikstofbeleid en vergunningverlening', geeft Statenlid Anne Schelhaas aan.

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer