LTO+vraagt+om+oplossing+grensverkeer+Duitsland
Nieuws
© Han Reindsen

LTO vraagt om oplossing grensverkeer Duitsland

Ondernemers in de oostelijke grensregio's worden op kosten gejaagd door aangescherpte coronamaatregelen in Duitsland. LTO Nederland vraagt het kabinet om een oplossing voor professioneel grensverkeer tussen Nederland en Duitsland.

Sinds 6 april moeten grenswerkers en ondernemers die de grens tussen Nederland en Duitsland passeren een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Omdat zij vaak meerdere keren per week naar Duitsland reizen, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Wat LTO Nederland betreft is daarom snel een oplossing nodig.

Werknemers en ondernemers kunnen voor een testbewijs niet terecht bij de GGD, omdat deze geen testbewijzen voor dit doel afgeeft. Daarom zijn werknemers en ondernemers aangewezen op commerciële tests. Zolang er geen gratis alternatief is, moet het kabinet zich inzetten voor een praktische oplossing.


Uitzondering voor professioneel grensverkeer

Eric Douma, LTO-portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs, pleit voor een generieke uitzondering voor professioneel grensverkeer: 'LTO Nederland roept het kabinet op om ervoor te zorgen dat een werkgeversverklaring voldoende is om Duitsland in te kunnen reizen. Deze maatregel jaagt ondernemers onnodig op kosten, wat veel frustratie oplevert.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer