Denemarken+bouwt+innovatiecentrum+voor+biolandbouw
Nieuws
© Twan Wiermans

Denemarken bouwt innovatiecentrum voor biolandbouw

Denemarken bouwt een innovatiecentrum voor biologische landbouw. De bouw start op 1 juli en komt op het Agro Food Park in Aarhus.

Het biologische areaal in Denemarken is groter dan ooit, maar de Denen staan op het standpunt dat er nog meer biologische landbouw moet komen in hun land. Daarom wordt er nu een innovatiecentrum voor biologische landbouw opgericht om de biologische sector in Denemarken verder te versterken.

'Onze ambitie is dat het aandeel biologisch tegen 2030 nog eens is verdubbeld. Denemarken heeft dit al eerder gedaan en we moeten het opnieuw doen. Met het innovatiecentrum versterken we duurzaamheid en concurrentievermogen en richten we ons tegelijkertijd op het verkleinen van de klimaatvoetafdruk in de Deense biologische productie', zegt de Deense landbouwminister Rasmus Prehn.


5,4 miljoen euro

De Deense overheid heeft voor een periode van vier jaar 40 miljoen Deense kronen (5,4 miljoen euro) uitgetrokken voor het plan. Het centrum wordt eigendom van Landbrug & Fødevarer en Økologisk Landsforening. De twee organisaties hebben tot nu toe elk hun eigen afdeling voor biologische landbouwinnovatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer