Denemarken ruimt alle nertsen vanwege corona

Denemarken gaat alle vijftien tot zeventien miljoen nertsen ruimen. Dat gebeurt nadat is gebleken dat het virus onder de nertsen is gemuteerd. Inmiddels zijn twaalf mensen in dat land besmet geraakt met het gemuteerde virus.

Het Deense ministerie van Landbouw vreest dat een eventueel vaccin geen grip heeft op dit gemuteerde virus. Daarom vormen de nertsen een risico voor de volksgezondheid. Dat is de reden om tot deze ingrijpende maatregel over te gaan.

Bij de ruimingen van de ongeveer 1.100 nertsenbedrijven worden het leger, de politie en de nationale hulpdienst ingezet. Denemarken is de grootste bontproducent ter wereld. Onduidelijk is wat er met deze nertsenbedrijven gaat gebeuren na de crisis en of er nog een opstart komt. Op dit moment zijn de nertsenprijzen, ook in Denemarken, slecht.

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer