NAJK+wil+inpoldering+op+de+formatietafel
Nieuws
© Twan Wiermans

NAJK wil inpoldering op de formatietafel

Het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) kwam vorig najaar met een visiedocument waarin de jongerenorganisatie pleit voor inpoldering. Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) steunt GrAJK hierin volledig en wil dit thema op de formatietafel van het nieuwe kabinet.

Inpoldering is iets waar Nederland groot mee is geworden en wat ons land internationaal gezien ook echt op de kaart heeft gezet. LTO Nederland staat ook op het standpunt dat er meer landbouwgrond nodig is om aan alle maatschappelijke wensen te kunnen voldoen. NAJK zegt blij te zijn met de bijval van LTO Nederland.

'Iedereen wil onze grond hebben: industrie, woningbouw, overheden en natuurorganisaties. Grond is schaars en daarom is nieuwe ingepolderde landbouwgrond van harte welkom. Een mooi en bekend voorbeeld hiervan is de inpoldering van Schiphol in de Noordzee', stelt NAJK-voorzitter Roy Meijer.


Samen optrekken

NAJK wil samen met LTO Nederland optrekken om dit thema na de Tweede Kamerverkiezingen op de formatietafel te krijgen. NAJK hoopt dat andere landbouwpartijen hier ook bij aansluiten. 'Laten we gezamenlijk de strijd om de ruimte aangaan en nieuwe landbouwgrond boven water halen', aldus Meijer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer