Groningen+trekt+extra+geld+uit+voor+jonge+boer
Nieuws
© Provincie Groningen

Groningen trekt extra geld uit voor jonge boer

Jonge boeren in Groningen krijgen van de provincie ruim een half miljoen euro extra voor duurzame investeringen.

Aanleiding hiervoor is de grote belangstelling voor de subsidieregeling jonge landbouwers voor jonge boeren tot veertig jaar die willen investeren in het bedrijf. Vorig jaar was hiervoor 410.000 euro beschikbaar, maar werd voor 942.000 euro aanvragen ingediend. Het gaat om 88 aanvragen.

Gedeputeerde Henk Staghouwer zegt dat het vooral om aanvragen gaat als vloeistofdichte vloeren. Voorzitter van het GrAJK-voorzitter Willem Dinkla is blij met het besluit van de provincie. Hij had maandag overleg met de gedeputeerde.

Gedeputeerde Henk Staghouwer in overleg met de GrAJK.
Gedeputeerde Henk Staghouwer in overleg met de GrAJK. © Provincie Groningen

'We hechten erg aan korte lijnen en een goede samenwerking met de provincie Groningen. De agrarische sector is de drager van het landelijk gebied en een belangrijke economische factor in onze provincie. Het is in ieders belang dat bedrijven zich kunnen ontwikkelen en dat jonge boeren met ambitie een bedrijf kunnen overnemen met toekomstperspectief. Het was goed om hierover met de gedeputeerde van gedachten te wisselen'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer