Ctgb laat vier nieuwe middelen toe om schimmels te bestrijden

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week vier nieuwe schimmelbestrijdingsmiddelen toegelaten die van belang zijn in de land- en tuinbouw.

Ctgb+laat+vier+nieuwe+middelen+toe+om+schimmels+te+bestrijden
© Han Reindsen

Het middel Polyversum is toegelaten in de teelt van wintertarwe, zomertarwe, zomergerst en koolzaad en als kleine toepassing in de teelt van rogge, triticale, droog te oogsten erwten, sojaboon, lupine, blauwmaanzaad, mosterd, zonnebloem (onbedekte teelt), koolzaad (groenbemester), hop, aardbei (onbedekte teelt), wijndruif (onbedekte teelt), erwt met peul, erwt zonder peul (onbedekte teelt), koolgewassen (onbedekte teelt) en boomkwekerijgewassen (onbedekte teelt).

Ook Questar is een schimmelbestrijdingsmiddel. Dit middel is door het Ctgb toegelaten tegen roest en bladvlekkenziekte in winter- en zomertarwe, winter- en zomerrogge, spelt en triticale. Revystar XL is toegelaten om schimmels te bestrijden in de teelt van wintertarwe, wintergerst, zomertarwe en zomergerst en in de teelt van de kleine toepassingen triticale, winterrogge, zomerrogge en haver. Difol is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de teelt van appel en peer.


Uitbreiding

De toelating van schimmelbestrijdingsmiddel Rudis krijgt van het Ctgb onder andere een uitbreiding in de teelt van graszaad (met uitzondering van Engels raaigras), vezelgewassen, vlinderbloemige groenbemesters, grasachtige groenbemesters (met uitzondering van raaigras), kruisbloemige groenbemesters (met uitzondering van bladrammenas en gele mosterd), graszodenteelt, sjalotten (onbedekte teelt) en knoflook (onbedekte teelt).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer