Ctgb laat drie nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week drie nieuwe middelen toegelaten: Tramat 500, Oblix 500 SC en Thiovit Jet.

Ctgb+laat+drie+nieuwe+middelen+toe
© Haijo Dodde

Tramat 500 is een onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van bieten. De toelating van dit middel wordt uitgebreid met LDS-toepassing.

Ook Oblix 500 SC is een onkruidbestrijdingsmiddel. De toelating van dit middel wordt uitgebreid in de onbedekte teelt van boon met peul, erwt met peul, bonenkruid, peterselie, majoraan, oregano, rozemarijn, salie, tijm en vasteplantenteelt.


Schimmelbestrijding

Thiovit Jet is een schimmelbestrijdingsmiddel dat al is toegelaten in de onbedekte teelten van winter- en zomertarwe, appel, peer pruim, kers, en bloemisterijgewassen en de bedekte teelten van perzik, aardbei en vaste planten. De uitbreiding betreft het gebruik in aardbei (onbedekte teelt), bessen, tafeldruif, wijndruif, schorseneer, boomkwekerijgewassen (onbedekte teelt) en vaste planten (onbedekte teelt).

Tevens mag het middel in de teelt van appel en peer, nu maximaal tien maal per jaar en in pruim twee maal per jaar worden toegepast in de periode tot en met juli. Er moeten gewasspecifieke aanvullende driftbeperkende maatregelen worden toegepast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer