LambWeston%2FMeijer+participeert+in+Russische+fritesfabriek
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LambWeston/Meijer participeert in Russische fritesfabriek

De eerste grootschalige fritesfabriek van Rusland in de stad Lipetsk met participatie van LambWeston/Meijer is deze week officieel in gebruik genomen.

Dat gebeurde volgens berichtgeving van de website PotatoPro onder toeziend oog van de Russische onderminister van landbouw. De investering van de nieuwe fritesfabriek bedraagt omgerekend 115 miljoen euro. De nieuwbouw is gerealiseerd binnen een jointventure van LambWeston/Meijer met het Russische bedrijf Belaya Dacha Group.

De maximale capaciteit van de fabriek wordt tot en met eind 2019 uitgebouwd tot de verwerking van zo'n 200.000 ton aardappelen op jaarbasis. De fabriek is uitgerust met de meest moderne productielijnen. De stad Lipetsk in de regio Tambov ligt ongeveer 450 kilometer ten zuiden van de Russische hoofdstad Moskou.

Vestigingen McDonald's

Veel van de frites die LambWeston/Meijer en Belaya samen gaan produceren in de nieuwe fabriek is bestemd voor de vestigingen van McDonald's in Rusland. De te verwerken fritesaardappelen worden geteeld bij aardappeltelers in de regio, waaronder een groot eigen productiebedrijf van de Belaya-groep.

In een reactie meldt directeur Bas Alblas van LambWeston/Meijer dat de nieuwe fabriek en de samenwerking met Belaya een uitstekende mogelijkheid biedt om de positie van de fritesverwerker in Rusland te verstevigen.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer